Gallery Products Infobalie DAILY NEWS PROMOTIE
MORETHANCINEMA .be Home

MATURITEIT 1987 - 2000


VRT , VTM1, en VTM medialaan, VIDEOHOUSE , EU PARLEMENT, RTBF, RTL, daar is onze roots ontstaan.


Turn-key , sleutel op de deur, totaalprojecten met oa professionele audio video apparaten voor radio en tv studio voorzien.


Ons aandeel : Technische dossiers, audio-video en inplanting schema’ s voorzien bij de oplevering van een zaak


Autocad tekenprogramma 10/11/12/14 was het favoriete tool, en de plotter(pen en inkjet) A0 deed ook in die tijd zijn intrede


Labeling van apparatuur en aansluitpanelen Zelfs nu nog, zal je hier en daar op audio en video overbruggingspanelen bij de VRT en VTM wellicht onze teksten aflezen.
OVERGANGSJAREN


1995, 1996


Verkoop zat altijd in het bloed. De klant een apparaat verkopen aan een goede prijs, was het doel, en ook meerwaarde aanbieden met kennis van zaken. Sony, Polk audio, Klipsch, Beyma, waren toen de merken, waarvan we elke referentie en prijs uit het hoofd kende, en ook toen al op maat, de juiste set aanbieden


1996 is KVDV company opgericht.


4 jaar waren Ernatec en KVDV company nog een huwelijk. 3 dagen broadcast engineering, en 2 dagen verkoop van consumer klank en beeld apparaten. Het was een toffe mix, want nu nog ontvang ik klanten van  de VRT en oud collega’s

HOME CINEMA


Het jaar 2000


Verkoop en installatie van home cinema kwam enorm op vanaf 1998, en vanaf 2000 was er een echte boost. Platte TV, plasma televisie deed zijn intrede.

Video homecinema projectoren werden betaalbaar.


Dat was de echte start, en vormde een rode draad in het verhaal dat we nu nog steeds aanbieden.


Maturiteit, innovatie, marktkennis, en altijd bereikbaar ook buiten de kantooruren. Dat maakt ons verschillend van de concurrentie


En ons motto.  Meer voor minder geld.


U kan bij ons terecht voor al uw totaalprojecten home cinema en home audio, multiroom. Oplevering van a tot z.


Cinema

De jaren 50


Moeder, vader, grootvader


De REX, ELDORADO, FORUM. Bekende oude cinema’s in mechelen. Groot deel van de familie heeft er gewerkt. Van de kaartjesknip, ijskreem verkoop enz. Remember Juliette, Henri, Berha, Fernand, Jules


Moeder weet nog goed, toen Alfred hitchcock met zijn film PSYCHO in 1960, de mensen deed huiveren van de schrik. Toen ze nog aan het aanschuiven waren in lange rijen buiten op straat , en de soundtrack hoorde van de nu welbekende douche scene, vroegen de bezoekers aan moeder “ Oei wat gebeurd er, kom vertel vertel “.  Men kon een sfeer creeren zelfs voor dat de 35mm projector aan het draaien was.


Entree, sfeer , aankleding van de cinema was gezellig. Men stapte van de kille werkmanswoning plots in een hollywood verhaal, ondergedompeld in velours en tapijt, met weelderige gordijnen die open zwierden, wanneer de lichtjes stilletjes uitdoofden, en de film kon beginnen.

een passie

Uitstekende marktkennis

Constante drang naar innovatie

Trouw en groot klantenbestand

Altijd beschikbaar ook buiten kantoorurenPortfolio klank en beeld installaties
MORETHANCINEMA

Als kind, heb ik dat pas ontdekt in de jaren 70. Dan was de glorie periode van de cinema voorbij. Kleuren TV deed zijn intrede, en mensen keken naar de beeldbuis.  


Doch kaskrakers zoals GREASE met john travolta en Olivia newton john, deden zalen terug eventjes vol lopen, en zelfs tot op de trappen toe zaten we.  Film 2x of zelfs meerdere malen gaan kijken, was toen geen uitzondering.
Home cinema deed zijn intrede op grote schaal in de jaren 90. Dat was het begin van KVDV company. Daar kon ik volledig mijn passie in kwijt, en onze klanten die sfeer  van weleer aanbieden.  
Zie portfolio via deze link


Kurt Van de Velde


Gallery